Home » biblioteke » 7. Novosadsko Big dečje leto

7. Novosadsko Big dečje leto

Tradicionalna manifestacija posvećena deci, Novosadsko BIG dečje leto, koja se u Novom Sadu održava sedmi put, biće svečano otvorena 25. juna u 18 časova u prizemlju tržnog centra „BIG“ (Sentandrejski put broj 11), a do 25. avgusta obuhvata više od 270 programa za decu različitog uzrasta, na preko 30 lokacija u Novom Sadu, uz učešće institucija i organizacija koje se bave decom.

Nakon otvaranja, od 26. juna, decu očekuje preko 60 dana programskog šarenila osmišljenih pod sloganom ,,KUUL TURA“: pozorišne predstave, performansi, filmske projekcije, naučne i jezičke radionice, kreativno-edukativne, umetničke i sportske radionice, tokom kojih će mališani pre svega ući u muzejske, galerijske i ostale prostore namenjene njima. U brojnim kulturnim i obrazovnim institucijama deca će se upoznati sa značajnim kolekcijama koje predstavljaju srpsku kulturu i život u Vojvodini tokom istorije, kao i sa različitostima evropskih kultura.

Ovogodišnju manifestaciju će obeležiti program za decu u tržnom centru „BIG“, koji će biti organizovan svakog utorka i četvrtka, tokom juna i jula, od 18 do 20 časova, gde će mališani i njihovi roditelji moći da uživaju u predstavama i performansima, a otkriće i interesantne eksperimente. Radionice i interesantni programi za decu uzrasta od 6 do 10 godina biće ove godine organizovane i van uže teritorije grada i sele u Sremsku Kamenicu u OŠ i PU ,,Svitac“. Ove godine, ponovo su na programu i bioskopske projekcije u ,,Areni Cineplex“ u kojima će svi zainteresovani uživati svake srede od 11 časova.

Zabava za najmlađe i njihove roditelje će se tokom vikenda, od 15. jula do 25. avgusta održavati na špicu novosadske plaže Štrand u okviru kolažnog programa „Štrandarije“ koji će obuhvatiti predstave, performanse, različite rekreativne, zabavne i obrazovne radionice tokom celog leta.

Pozivamo vas da i ove godine medijski podržite manifestaciju Novosadsko BIG dečije leto koju organizuje Dečiji kulturni centar ,,Deci na dar“ uz saradnju sa preko 30 institucija i organizacija iz Novog Sada i budete deo naše ,,KUUL TURE“.

Gotovo svi programi i radionice Novosadskog BIG dečijeg leta 2017. su besplatni.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na Fejsbuk stranici DKCNS – Dečijeg kulturnog centra.

Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta je štampana u 12.000 primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Leave a Reply