Home » konkursi » Letnji raspust u Muzeju afričke umetnosti

Letnji raspust u Muzeju afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti (MAU) u Beogradu organizuje tokom letnjeg raspusta tri ciklusa besplatnih radionica pod nazivom “Putevima afričkog stvaralaštva – kreativne radionice i izložba radova” koje su namenjene mladima. Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedelјka do petka) u četvoročasovnim terminima (10-14h), uz uvodno predavanje o posebnim vidovima afričkog stvaralaštva i kroz praktični rad ovladati različitim tehnikama (slikanja, vajanja, šivenja i veza):

– I grupa, od 26. do 30. juna – SLIKANE TKANINE FILAFANI;
– II grupa, od 17. do 21. jula – KERAMIČKE FIGURE ŽIVOTINјA U ETIOPIJI;
– III grupa, od 21. do 25. avgusta – APLIKACIJE NA TKANINAMA NARODA FON.

Završni deo programa održaće se 26. avgusta kada će polaznici iz svih grupa, uz pomoć kustosa kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 27. avgusta u 14 časova. Nakon završetka programa učesnici će svoje radove poneti kući.

Radionice su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta u grupama, prijavlјivanje je obavezno. Prijavu sa osnovnim podacima (ime i prezime, telefon, naziv škole, razred i broj grupe) potrebno je poslati na: africanmuseum@gmail.com. Broj učesnika je ograničen i zato – prijavite se na vreme!

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Ličina, kustos.

Grad Beograd – Sekretarijat za sport i omladinu doprineo je i u značajnoj meri pomogao realizaciji programa obezbeđivanjem neophodnih sredstava za finansiranje.

Leave a Reply