Home » istraživanje » Poziv na radionicu Svetlucanje

Poziv na radionicu Svetlucanje

Festival “Beograd svetlosti”, koji će biti održan od 4. do 10. septembra u Kulturnom centru Grad na temu “Iluzije”, poziva decu i mlade da se prijave za učešće u radionici “Svetlucanje”.

Program radionica posvećen deci i mladima ove godine će se baviti eksprimentima sa vizulenim efektima i projekcijama, istraživanjem fenomena perzistencije vida i optičkih iluzija.

Tragom “Iluzija”, otkrivanjem i stvaranjem imaginarnih svetova, oslikavanjem svetlom kroz koridore mraka, plesom sa senkama i muzikom boja, realni prostor će biti pretvoren u prostor magije, neočekivanih priča i zapleta, razotkrivanjem i odgonetanjem misterija skrivenih s one strane vidlјivog.

Radionica će biti održana 10. septembra od 15 sati u KC Grad, a organizovana je u dve grupe. Deo programa će biti namenjen predškolcima i mlađim osnovcima, a paraleno će se odvijati program za starije osnovce i srednjoškolce.

Broj mesta je organičen. Prijave sa ličnim podacima (ime, prezime i uzrast) treba poslati na adresu workshop@belgradeoflight.com

Deveti “Beograd svetlosti” biće otvoren 4. septembra izložbom “Iluzije umetnika Folrada Kučera (Vollrad Kutscher) iz Nemačke i Predraga Caranovića iz Srbije, kojom se vraćaju temi i pitanjima žanrova u umetnosti.

Uz izložbu i radionice, u okviru festivala “Beogradsvetlosti” najavljeno je i osnivanje Nacionalnog komiteta Srbije za proslavu Međunarodnog dana svetlosti.

Leave a Reply