Home » koncert » Prvi Rok kamp za devojčice na Avali

Prvi Rok kamp za devojčice na Avali

Rok kamp za devojčice biće održan prvi put od 21. do 27. avgusta na Avali, a okupiće 32 mlade učesnice koje će sa muzičarkama – mentorkama učiti osnove gitare, bas gitare, bubnjeva ili klavijatura, uz radionice pevanja, komponovanja i javnog nastupa, a u završnici će predstaviti svoje umeće na koncertu na otvorenom.

Reč je o prvom Rok kampu za devojčice u ovom delu Evrope, koji će biti održan u dečjem odmaralištu Šuplja stena na Avali, gde će devojčice uzrasta od 10 do 14 godina učiti osnove sviranja električne gitare, bas gitare, klavijatura ili bubnjeva. Vođene mentorskim timom od osam aktivnih rok muzičarki, pored upoznavanja sa instrumentima i osnovama sviranja, polaznice će učiti i o komponovanju muzike, pisanju tekstova, i spremati se za prvi nastup, završni koncert 27. avgusta.

Radionice instrumenata vodiće mlade muzičarke i kantautorke sa domaće scene, koje su se priključile projektu sa velikom željom i entuzijazmom da podstaknu novu generaciju rokerki.

Za bubnjeve su zadužene Selena Simić (25, Smederevo) i Tamara Tasić (26, Beograd), koje su tokom 2015. vodile radionice bubnjeva za devojčice u nekoliko gradova. Odsek za gitaru predvode Tijana Milivojević (22, Užice) i kantautorka Nađa Vračarić (20, Novi Sad), a radionicama bas gitare baviće se Anja Tvrtković (27, Beograd) sa Jelenom Mihić (26, Beograd). Marija Nikolić (34, Niš) i Isidora Dimić (33, Beograd) naći će se za klavijaturama.

Rok kamp za devojčice imaće veliku završnicu 27. avgusta od 12.30 sati  u vidu koncerta na otvorenoj bini Šuplje stene, kada će učesnice nastupiti pred publikom, u bendovima koje su tokom kampa oformile.

Nakon koncerta je na redu druženje sa posetiocima i članovima porodica učesnica.

Rok kamp za devojčice organizuje tim programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix, koji tim projektom želi da ohrabri devojčice da se aktvnije, sa više sampouzdanja bave muzikom i sviranjem instrumenata koji se ne smatraju “tipično ženskim”, da im omogući prostor da istaknu svoje sposobnosti i pruži odskočnu dasku za dalji nastavak karijere.

Obezbeđen je organizovani prevoz od centra Beograda do Avale, a potrebno je javiti se organizatorkama na femixinfo@gmail.com, SMS-om na broj telefona 060/333-8160, ili porukom na Facebooku ili Instagramu.

Ulaz je besplatan, dozvoljen je i kućnim ljubimcima, a deca su više nego dobrodošla na koncert svojih vršnjakinja.

Rok kamp za devojčice se održava zahvaljujući podršci SkyMusic produkcije, Trag fondacije, programa Superste Erste banke, te Ministarstva omladine i sporta (kroz program Mladi su zakon). Partneri projekta su GO Vračar, Triglav osiguranje, Proto, Disciplina, Ekipa Clothing, kolači Anđeli, Fruvita, Universal Srbija i Rekonstrukcija Ženski fond.

Leave a Reply