Home » Kultura za decu » Poziv na radionicu “Putevima afričkog stvaralaštva”

Poziv na radionicu “Putevima afričkog stvaralaštva”

Muzej afričke umetnosti (MAU) u Beogradu organizuje tokom letnjeg raspusta tri ciklusa besplatnih radionica za mlade uzrasta 14 do 18 godina “Putevima afričkog stvaralaštva”. Ostalo je još malo mesta u trećoj i poslednjoj grupi u kojoj će polaznici kroz praktični rad ovladati tehnikom aplikacije na tkaninama.

Radionica uklјučuje kraći osvrt na praksu izrade koloristički možda najdinamičnijih primeraka tkanina iz bogate riznice zapadnoafričke materijalne kulture, koja je specifična tvorevina naroda Fon (Benin). Tehnikom apliciranja motiva lјudi, životinja, bilјaka i predmeta, na komade tkanine, prenosile su se priče i anegdote vezane za vladare, njihove podvige, uspehe i neuspehe. Kroz radionicu ćete se upoznati sa biografijom ovih predmeta, a pre svega, naučićete sami da kreirate svoje malo umetničko delo.

Radionica aplikacije na tkaninama naroda Fon traje od 21. do 25. avgusta, i održava se u terminima od 10 do 14 časova u prostorijama MAU.

Polaznici sva tri kursa – slikane tkanine filafani, keramičke figure životinja u Etiopiji i aplikacije na tkaninama naroda Fon, imaće priliku da zajedno sa kustosima postave izložbu svojih radova 26. avgusta, koja će biti svečano otvorena dan kasnije, 27. avgusta u 14 časova u MAU.

Radionice su besplatne, a zbog ograničenog broja mesta u grupama, prijavlјivanje je obavezno.

Prijavu sa osnovnim podacima (ime i prezime, telefon, naziv škole, razred) potrebno je poslati na: africanmuseum@gmail.com. Broj učesnika je ograničen!

Post Tag With : , , , ,

Leave a Reply