Home » biblioteke » 7. nedelja 7. Novosadskog dečjeg leta

7. nedelja 7. Novosadskog dečjeg leta

Likovne, muzičke i lutkarske radionice, filmske projekcije i završnica programa na novosadskoj plaži „Štrand“ obeležiće sedmu nedelju Novosadskog dečijeg leta od 8. do 13. avgusta na različitim lokacijama.

Ove nedelje u prostorijama „Prijatelja dece Novog Sada“ deca uzrasta od 5 do 13 godina imaće priliku da učestvuju na likovnim radionicama i saznaju kako su živeli umetnici Paul Klee, Henri Matisse, Jackson Pollok, Piet Mondrian i Salvador Dalí i upoznaju se sa njihovim delima. Sreda je i ove nedelje rezervisana za filmske projekcije u „Areni Cineplex“ kada će roditelji i deca moći da pogledaju „Pevajmo“ od 11 časova.

Radionice pod nazivom ,,Od ritma torta bolja je od sporta“ i „Raspevanka“, biće održane u Centru za muzičko obrazovanje „Muzika“ gde će saznati kako nastaje pesma i zašto uopšte pevamo. Sedmu nedelju manifestacije obeležiće drugi deo programa u PU i OŠ „Svitac“ u Sremskoj Kamenici gde će se mališani susresti sa lutkama koje govore i igrama uz pomoć kojih će savladati brzo pamćenje, učenje i rešavanje zanimljivih zadataka iz matematike, ali i učestvovati u kreativnim delovima programa pod nazivom „Svitac kreativac“.

Završnicu kolažnog programa pod nazivom „Štrandarije“, koji je i ove godine bio deo Novosadskog BIG dečijeg leta 7, obeležiće programi i igre za celu porodicu u subotu i u nedelju od 18 do 20 časova koje su pripremili prijatelji iz „Školarka“ i „Kreativnog pogona“. Prisutni će moći da pogledaju i predstavu pod nazivom „Šta nas snađe usred lađe“ pozorištanceta „Lane“ ili učestvuju u igrama mentalne aritmetike Centra za obrazovanje „Kefalo“.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na Fejsbuk stranici DKCNS – Dečijeg kulturnog centra.

Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta je štampana u 12.000 primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

 

Leave a Reply