Home » biblioteke » Mali Arhipelag

Mali Arhipelag

Izdavačka kuća Arhipelag u Beogradu pokrenula je novu ediciju za decu i mlade, nastavljajući misao promovisanja i zastupanja vrednosti vrhunske književnosti i humanistike.

Nova edicija doživeće premijeru 26. oktobra na 62. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, a u razgovoru će učestvovati kanadski pisac Dejvid Homel, čiju je knjigu “Putujući cirkus” Arhipelag upravo objavio u novoj ediciji, te prevodilac Vesna Roganović, Jovana Nožinić, ilustratorka knjige Jelene Rosić “Babicino unuče”, i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović.

“Posle deset godina rada, Arhipelag je pokrenuo novu ediciju Mali Arhipelag. Zamišljen kao serija knjiga za decu i osetljive, Mali Arhipelag nije samo nova edicija nego i čitava jedna nova celina u našem izdavačkom programu. Samim tim to je i nova avantura u koju se upuštamo s najboljim namerama, svesni izazova, ali i uvereni da je to put do novih čitalaca”, naveo je Božović.

Božović je izrazio nadu da će te knjige čitati i njihovi roditelji.

“Nismo se zadovoljili samo postojećim čitaocima, želimo da učestvujemo u stvaranju novih čitalaca. Objavljivanje novih knjiga za decu i mlade predstavlja jedan od najboljih način za promociju čitanja. Svako od nas među knjigama koje su ga najviše oblikovali i koje najradije pamti nosi barem jednu knjigu za decu i mlade. Takve knjige nastaju i danas, potražimo ih zajedno. Tako je nastao Mali Arhipelag”, naveo je Božović.

U okviru programa “Školskog dana” na Sajmu knjiga, Arhipelag će na svom štandu predstaviti i knjige za lektiru koje je objavio, kao i programsku akciju Biblioteka za škole u okviru koje ova izdavačka kuća već godinama intenzivno sarađuje sa školskim bibliotekama u Srbiji.

Comments are closed.