Home » bioskopi » Šta vas čeka na Novosadskom BIG dečijem letu

Šta vas čeka na Novosadskom BIG dečijem letu

Posetioce i učesnike Novosadskog BIG dečijeg leta očekuju od 10.do 16. jula nova saznanja, kvalitetna zabava i rekreativni programi na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Na kreativno-edukativnim radionicama u okviru kreativnih kampova u O.Š. ,,Miloš Crnjanski“ deca će saznati gde žive eskimi i koliko je važna reciklaža, upoznaće se sa neverovatno šašavim naučnim eksperimentima, a naša kul-tura sa Kolumbom će ih povesti sve do Amerike! Nakon edukativnog dela programa deca će moći da uživaju i pozorišnim radionicama, ritmičkoj gimnastici, plesu i sportu. Tokom treće nedelje manifestacije, vrata O.Š. ,,Svitac“ u Sremskoj Kamenici su otvorena za sve zainteresovane koji žele da se pridruže radionicama koje ubrzavaju motoriku, koncentraciju i socijalne veštine kod najmlađih ili zajedno sa Svitac timom prošetaju kroz Frušku goru.

Sreda je rezervisana i za projekciju animiranog filma “Ričard roda” od 11 časova u Areni Cineplex. Svakog radnog dana od 18 do 19.30 časova najmlađi Novosađani će moći da posete i Centar za razvoj potencijala dece i mladih ,,Play’’ čiji su sadržaji usmereni ka mentalnom zdravlju i razvoju socio-emocionalnih veština kod dece i učestvuju na edukativnim radionicama.

Porodični dani za decu i njihove roditelje nastavljaju se u tržnom centru „BIG“ i trajaće do kraja jula. Ovog utorka i četvrtka, posetioci i učesnici će moći da pogledaju predstavu ,,Mačak i petao“ pozorišta ,,Lane“, učestvuju u kreativno-edukativnoj radionici centra ,,Baza“ – ,,Veoma važna gusenica“; Dečijeg kulturnog centra ,,Vedžmls“ ili se pridruže plesnoj radionici Zumba kids pod nazivom ,,U zdravom telu zdrava glava“.

Zanimljivi programi i radionice o čarolijama Excel tabela, Paint-a ali i mode biće održane u prostorijama zanatsko-obrazovnog centra ,,Adžija“, dok će naši najmlađi sugrađani koji vole da čitaju imati priliku da svoj kulturni prostor osmisle na radionici u Gradskoj biblioteci Grada Novog Sada.

Poseban program za celu porodicu u okviru Novosadskog BIG dečijeg leta 7 biće održan i na najlepšoj plaži na Dunavu pod nazivom ,,Štrandarije“ i to svakog vikenda od 18 do 20 časova. Ovu subotu i nedelju obeležiće programi ,,Play centra“, Zumba kids, centra za obrazovanje ,,Kefalo“ i predstava ,,Hrabri tigrić“!

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća, cene dnevne participacije kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu www.decinadar.org ili na Fejsbuk stranici DKCNS – Dečijeg kulturnog centra.

Programska knjižica Novosadskog BIG dečijeg leta je štampana u 12.000 primeraka i podeljena je deci pre kraja školske godine.

Novosadsko BIG Dečije leto organizuje Dečiji kulturni centar „Deci na dar“ iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i tržnog centra „BIG“.

Leave a Reply